(video) CSP anunță câștigătorii concursului pentru funcția de șefi ai Procuraturilor mai multor raioane

Consililul Superior al Procurorilor a anunțat, astăzi, câștigătorii concursurilor anunțate în luna ianuarie curent, pentru suplinirea funcțiilor de procurori șefi în cadrul Procuraturilor din 6 raioane ale țării: Dondușeni, Drochia, Florești, Telenești, Cahul, Ștefan Vodă.

Foto: UNIMEDIA

(update 11.00) CSP anunță concurs pentru alegerea membrilor colegiilor din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, din rândurile societății civile: - pentru Colegiul selecția și cariera procurorilor - o funcție, - pentru Colegiul evaluare a performanțelor procurorilor - două funcții, - pentru Colegiul disciplină și etică - două funcții.

(update 10.50) CSP a constatat încetarea calității de membru al Colegiului de disciplină și etică al fostului procuror al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Ștefan Șaptefrați a fost numit membru al Colegiului de disciplină și etică la 11 decembrie 2017. Prin ordinul procurorului general din 17 martie 2020, acesta a fost eliberat din funcția de procuror șef al municipiului Chișinău, pe motivul demisiei din Procuratură, în baza raportului depus. Potrivit Legii Procuraturii, calitatea de membru al Colegiului de disciplină și etică încetează în cazul suspendării sau eliberării din funcția de procuror.

(update 10.20) Eugeniu Gogu, procuror actual la Procuratura raionului Cantemir, a depus cerere privind transferul la funcția de procuror în Procuratura raionului Ștefan Vodă. Eugeniu Gogu: Primul motiv este personal, sunt născut și domiciliez în Căușeni, până în Ștefan Vodă sunt aprox. 30 km, astfel este desul de ușor să mă deplasez. Al doilea motiv este profesional - în cadrul Procuraturii raionului Ștefan Vodă este deficit de cadre, de procurori.

(update 10.12) CSP a decis transmiterea către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor a 13 dosare ale candidaților la funcția de procuror în procuraturile teritoriale, înscriși în registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante, după cum urmează:

- Valeriu Sîrbu - Iulia Popov - Alexandru Casir - Vasile Levițchi - Roman Colodeev - Lilia Pacișina - Sergiu Cojocari - Viorel Pocaznoi - Victor Cîlcic - Denis Cobzari - Victor Triboi - Gheorghe Trifan - Marcel Cerevatîi.

Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor urmează să organizeze procedurile de selecție.

(update 10.05) CSP aprobat cumulul funcției de procuror cu activitățile didactice în cazul a 5 procurori, participanți într-un proiect ce vizează domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

(update 9.57) Pentru concursul de suplinire a funcției de Procuror șef al Procuraturii raionului Dondușeni au candidat două persoane:

Anatolie Banaru, adjunctul procurorului șef al raionului Dondușeni - 142 de puncte,

Eugen Trocin, procuror șef interimar al raionului Dondușeni - 130,3 puncte.

Se consideră ales candidatul care are cel mai bun punctaj la concurs, respectiv, Anatolie Banaru, care va ocupa funcția de procuror șef al Procuraturii raionului Dondușeni în următorii 5 ani.

(update 9.44) Viorel Tureac, desemnat învingător al concursului pentru suplinirea funcției de procuror șef al Procuraturii raionului Drochia, pentru un mandat de 5 ani.

(update 9.32) Valentin Baidaus, desemnat învingător al concursului la funcția de procuror șef al Procuraturii raionului Florești, pentru un mandat de 5 ani.

(update 9.26) Vasile Ciubotaru, desemnat învingător al concursului la funcția de procuror șef al Procuraturii raionului Telenești, pentru cel de-al doilea mandat, de 5 ani.

(update 9.20) CSP l-a desemnat pe Vitalie Cebotari învingător al concursului la funcția de procuror șef al Procuraturii raionului Cahul.

(update 9.10) Vladislav Guzic a fost desemnat câștigător al concursului la funcția de procuror șef al Procuraturii raionului Ștefan Vodă.

(09.00) La această oră are loc ședința Consililului Superior al Procurorilor. Pe ordinea de zi sunt 7 subiecte

Urmăriți ședința integral:

Ordinea de zi a ședinței:


Pub