O asistentă medicală din Spitalul Raional Cahul, decedată de Covid-19. A treia victimă înregistrată în rândul personalului medical, în ultimele 24 de ore

O asistentă medicală din Cahul a murit de Covid–19, fiind al treilea caz de deces în rândul personalului medical, în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de IMSP Spitalul Raional Cahul pe pagina oficială de facebook.

Foto: IMSP Spitalul Raional Cahul/facebook

Snejana Poștaru activa în calitate de asistentă medicală în cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul.

„Zbor lin în ceruri, draga noastră colegă. Ai fost și vei rămâne un exemplu de virtute și de onestitate, un model de conduită pentru multe generații de asistenți medicali, de acum înainte. La data 06.05.2020 a trecut în neființă asistenta medicală, Poștaru Snejana care a activat în secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Raional Cahul. Din nefericire, a pierdut lupta cu Coronavirusul. Cu durere în suflet transmitem profunde condoleanțe familiei. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, se arată în mesajul de facebook.

Decesul nu a fost confirmat deocamdată de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

Ieri au fost înregistrate alte două decese în rândul cadrelor medicale. Este vorba de medicul chirurg Acperov Ibraghim, care activa în cadrul spitalului Republican din Tiraspol și a unei felcere de la Substația de Asistență Medicală Urgentă Căușeni.

Totodată, ieri au fost înregistrate 7 decese, iar în total avem 143 de decese în țară. Patru decese au fost înregistrate dimineață, iar altele trei, raportate ieri seară. În rândul personalului medical este al nouălea deces din Repblica Moldova.


Pub