Fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău nu mai este membru al Colegiului de disciplină și etică al CSP

Fostul procuror șef al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, nu mai este membru al Colegiului de disciplină și etică, din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul ședinței CSP.

Foto: anticoruptie.md

Consiliul Superior al Procurorilor a constatat, astăzi, încetarea calității de membru al Colegiului de disciplină în cazul lui Ștefan Șaptefrați.

„Ștefan Șaptefrați a fost numit membru al Colegiului de disciplină și etică la 11 decembrie 2017. Prin ordinul procurorului general din 17 martie 2020, acesta a fost eliberat din funcția de procuror șef al municipiului Chișinău, pe motivul demisiei din Procuratură, în baza raportului depus. Potrivit Legii Procuraturii, calitatea de membru al Colegiului de disciplină și etică încetează în cazul suspendării sau eliberării din funcția de procuror”, a menționat Constantin Șușu, membru al Consiliului, procuror detașat.

Anticorupție a scris, în aprilie 2019, că procurorul de atunci al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a construit în mai puțin de un an o casă impunătoare în localitatea Cheltuitori din comuna Tohatin, suburbie a capitalei.

Imobilul, evaluat de experții în domeniu la câteva milioane de lei, este înscris pe numele fiicei sale, Maria, care, la fel ca și soțul ei, este funcționară publică și nu pare să aibă resurse pentru o astfel de proprietate. Șeful de atunci al Procuraturii municipale, cu salariu de funcționar public, se declara singurul întreținător în familie. El a recunoscut că și-a ajutat fiica și susținea că are destui bani ca să-și întrețină material copiii. Mai mult, casa din Tohatin, în care locuia anterior procurorul cu familia sa, nu a mai apărut în declarația pe venituri din 2018.


Pub