Alte două persoane au murit de Covid-19. Ministerul Sănătății a confirmat decesul asistentei medicale din Cahul

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea altor 2 decese provocate de Covid-19. Unul din decese este asistentă medicală din Spitalul Raional Cahul, care până acum nu era confirmată de MSMPS.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, decesul 144 este Snejana Poștaru care activa în calitate de asistentă medicală în cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul.

„Anunţăm cu regret despre decesul Snejanei Poștaru, 41 ani, asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Cahul, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, care a pierdut lupta cu infecţia COVID-19. Adresăm sincere condoleanţe familiei colegilor şi tuturor celor care au cunoscut-o pentru profesionalismul său, dar şi calităţile umane deosebite”, scrie MSMPS.

O altă femeie care a murit avea 72 ani, din municipiul Chişinău, transferată din SCM Sfânta Treime la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 05.05.2020.

Femeia suferea și de alte comorbidități: diabet zaharat tip II, insuficiența renală cronică, AVC ischemic.

Amintim că Ieri au fost înregistrate alte două decese în rândul cadrelor medicale. Este vorba de medicul chirurg Acperov Ibraghim, care activa în cadrul spitalului Republican din Tiraspol și a unei felcere de la Substația de Asistență Medicală Urgentă Căușeni.

Totodată, ieri au fost înregistrate 7 decese, iar în total avem 145 de decese în țară. Patru decese au fost înregistrate dimineață, iar altele trei, raportate ieri seară. În rândul personalului medical este al nouălea deces din Repblica Moldova.


Pub