Dodon, întrebat de ce convoiul cu ajutor din România nu a fost întâmpinat în PMAN: Președintele nu se ocupă de acest lucru

Președintele Igor Dodon spune că nu a știut nimic despre faptul că autoritățile române au solicitat ca ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordate de România Republicii Moldova să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale. Mai mult, acesta a menționat că de organizarea unor astfel de evenimente nu se ocupă șeful statului.

„Eu astăzi mi-am anulat o parte din vizitele în teritoriu, care erau planificate demult, în Comrat și raionul Basarabeasca, pentru a fi la Chișinău, să salut membrii Guvernului român și ajutorul care a ajuns. Cred că acest lucru este corect, i-a salutat și domnul prim-ministru și președintele țării. În ceea ce ține de unde și cum, chiar nu știu despre ce este vorba, important că suntem aici, în acest moment, la această instituție (n.r. Institutul de Medicină Urgentă)”, a declarat Igor Dodon.

„Președintele nu se ocupă de acest lucru”, a mai adăugat Igor Dodon, referindu-se la organizarea ceremoniei de prezentare a asistenței umanitare.

Ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România Republicii Moldova, în contextul prevenirii răspândirii pandemiei de Covid-19, s-a desfășurat astăzi, sub podul de la Telecentru.

Solicitarea Platformei DA privind schimbarea locației ceremoniei de prezentare a asistenței umanitare în Piața Marii Adunări Naționale, a fost examinată de Primăria Chișinău, însă „autoritățile publice locale nu sunt în competență de a autoriza sau a neautoriza astfel de evenimente.” Declarația aparține primarului general al Chișinăului, Ion Ceban.

Mai devreme, și liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, s-a arătat indignat de decizia autorităților de la Chișinău de a întâmpina lotul de ajutor umanitar sub podul de la Telecentru. „Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale - unde în 1989, 700 mii de oameni au cerut limba română - limbă oficială”, a declarat Filip, care a menționat că regretă decizia Guvernului și se desolidarizează de atitudinea autorităților față de suportul venit de la București.


Pub