CSJ a respins recursul avocaților lui Veaceslav Platon de a fi rejudecat la Curtea de Apel. Reacția apărătorilor

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților omului de afaceri Veaceslav Platon, care au cerut ca dosarul în care acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru delapidări de fonduri, să fie rejudecat la Curtea de Apel.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

Magistrații de la CSJ au respins astăzi, 7 mai, drept inadmisibil recursul în anulare a avocaților, ceea ce înseamnă că au fost epuizate toate căile de atac.

Solicitat de UNIMEDIA, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a declarat că nu cunoaște care este motivarea deciziei, însă a menționat că planul celor care au furat banii și i-au atribuit clientului său a fost de a influența instanța de judecată la această etapă și „ le-a reușit”.

O decizie motivată în acest sens urmează a fi pronunțată la 5 iunie 2020.

CSJ / Sursa:CSJ

Amintim că la mijlocul lunii februarie a anului curent, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost recunoscut ca parte vătămată în dosarul penal intentat împotriva fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Potrivit procurorului general Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a jucat un rol crucial în condamnarea lui Veaceslav Platon.

Totul a început la sfârșitul lunii decembrie 2016, când fostul Șef al Procuraturii Anticorupție a recepționat personal de la Vladimir Plahotniuc o plângere prin care liderul PD solicita tragerea la răspundere penală a lui Veaceslav Platon pentru un denunț calomnios.

Pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Ulterior, la 12 decembrie 2017, acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare într-un alt dosar, în care a fost învinuit de tentativă de corupere a oamenilor legii.

Recent, sentința prin care a fost condamnat la 12 ani de pușcărie pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere a fost casată integral și trimisă la rejudecare.


Pub