Ambasada Slovaciei la Chișinău a donat municipalității 50 de mii de Euro pentru lupta cu COVID-19

   2579

Primăria municipiului Chișinău a beneficiat de o donație în valoare de 50 mii Euro, oferită de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19. Un acord de donație în acest sens a fost semnat astăzi între cele două instituții publice.

După ceremonia de semnare a Acordului, primarul general a adus mulțumiri Guvernului și Ambasadei Slovaciei la Chișinău, pentru suportul oferit în această perioadă, marcată de epidemia prin coronavirus, deloc ușoară pentru întreaga lume.

„Eforturile noastre comune: ale Primăriei Chișinău și ale Guvernului Slovaciei, vor contribui la reducerea consecințelor pandemiei și prevenirea răspândirii virusului la nivelul personalului medical. Cunoaștem situația din spitale și ne implicăm cât de mult posibil, pentru a diminua riscul infectării. Grija față de medici, dar și crearea condițiilor pentru pacienți este primordial pentru noi", a menționat Ion Ceban.

La rândul său, Ambasadorul Slovaciei la Chișinău, E.S. Dušan Dacho, a declarat că țara sa a fost și rămâne un partener și un prieten pentru Republica Moldova, deci, vine cu ajutor atunci când acesta este necesar. „Colaborarea noastră durează de mai mulți ani, iar situația actuală a condus la revizuirea priorităților și redistribuirea surselor financiare. Noi am mai acordat susținere spitalelor din Moldova, iar acum mă bucur că am reușit să venim cu această donație pentru Chișinău", a spus Ambasadorul.

Asistența financiară din partea Guvernului Slovaciei, în valoare de 50 mii Euro, este destinată achiziționării de echipamente medicale și de protecție pentru cele 5 spitale municipale. Necesitatea instituțiilor medico - sanitare publice în perioada epidemiei prin COVID-19 prevede achiziționarea de echipamente de protecție (costume), laringoscoape și pompe de perfuzie pentru seringă, mărfuri necesare pentru activitatea corespunzătoare a spitalelor.