07:37:45 19.04.2024
Stiri

Un sindrom posibil asociat COVID-19 afectează copii. Au fost descoperite 64 de cazuri, iar caracteristicile bolii se suprapun cu cele prezente în afecțiunea Kawasaki

Știri 07.05.2020 12:19 Vizualizări999 Autor: Ziarul National
Un sindrom posibil asociat COVID-19 afectează copii. Au fost descoperite 64 de cazuri, iar caracteristicile bolii se suprapun cu cele prezente în afecțiunea Kawasaki


Şaizeci şi patru de cazuri ale unor copii cu un sindrom posibil asociat COVID-19 au fost identificate pe teritoriul statului american New York, a anunţat miercuri departamentul statal de sănătate, citat joi de agenţia Xinhua, scrie Agerpres.

Departamentul de Sănătate din statul New York a transmis, într-o informare emisă furnizorilor de îngrijiri medicale, că până marţi au fost înregistrate şaizeci şi patru de cazuri clinice pediatrice compatibile cu sindromul inflamator multi-sistem asociat COVID-19, raportate la copii spitalizaţi în acest stat, inclusiv în New York City.

"Din fericire, majoritatea copiilor cu COVID-19 manifestă simptome uşoare, dar unii pot dezvolta un sindrom inflamator periculos", a declarat medicul Howard Zucker, din cadrul Departamentului de Sănătate din statul New York.

Acest sindrom prezintă caracteristici care se suprapun cu cele prezente în boala Kawasaki şi sindromul de şoc toxic, printre care se numără febră persistentă, simptome abdominale, erupţii cutanate şi chiar probleme cardiace, care necesită terapie intensivă.

Departamentul de Sănătate a solicitat furnizorilor de servicii medicale să raporteze imediat cazurile identificate la pacienţi cu vârsta de sub 21 de ani şi să efectueze un test de diagnostic şi serologic pentru a detecta prezenţa noului coronavirus sau a anticorpilor corespunzători.

Departamentul de Sănătate a precizat că au fost raportate recent cazuri similare în rândul unor copii din Regatul Unit.

"În timp ce continuăm să reducem cazurile prin distanţare socială, astfel de descoperiri ne amintesc faptul că suntem încă în mijlocul răspunsului nostru la această pandemie mortală", a subliniat Zucker.

Marţi, autorităţile din New York City au anunţat că cincisprezece copii din acest oraş au fost spitalizaţi cu acest sindrom rar. Peste jumătate dintre pacienţi au necesitat intervenţii pentru reglarea tensiunii arteriale, iar cinci au avut nevoie de ventilaţie mecanică. Nu au fost raportate decese.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md