13:11:49 25.04.2024
Stiri

DOC // DISPOZIȚIE adoptată de CSE cu privire la ajutorul umanitar oferit de România. Documentul NU prevede că R. Moldova își asumă plata pentru COMBUSTIBIL, așa cum s-a întâmplat în cazul „charterului oferit gratis de Rusia”

Economie 07.05.2020 12:37 Vizualizări2101 Autor: Ziarul National
DOC // DISPOZIȚIE adoptată de CSE cu privire la ajutorul umanitar oferit de România. Documentul NU prevede că R. Moldova își asumă plata pentru COMBUSTIBIL, așa cum s-a întâmplat în cazul „charterului oferit gratis de Rusia” Facebook/Igor Mocanu


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), condusă de Ion Chicu, a adoptat astăzi o nouă Dispoziție, care prevede scutirea de taxe vamale a ajutorului umanitar oferit de către România.

„Bunurile oferite cu titlu de donație pentru necesitățile instituțiilor medico–sanitare publice din R. Moldova (recepționar Instituția Medico–Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”), acordate de România R. Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, în valoare de 3,5 mil. Euro, urmează a fi distribuite instituțiilor medico–sanitare publice, conform Dispoziției Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, se arată în decizia CSE.

Citește și: DOC // Președintele Dodon a EXAGERAT ajutorul Federației Ruse: R. Moldova și-a cumpărat singură echipamentele din China și va achita COMBUSTIBULUL consumat de avionul care le-a adus la Chișinău

Dispoziția CSE nu prevede că R. Moldova va acoperi costurile combustibilului folosit de cele 20 de camioane, care au adus de la București ajutorul umanitar, așa cum s-a întâmplat în cazul avionului rusesc „Ruslan”. Cetățenii R. Moldova vor achita 59 de tone de combustibil care au alimentat aeronava din Rusia, ce a adus la Chișinău, pe 19 aprilie curent, echipamentele procurate din China cu bani publici sau din donațiile agenților economici. De asemenea, bugetul de stat a suportat și taxele aeroportuare, aferente acestei operațiuni, în total circa 55 de mii de euro.

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

DISPOZIȚIA nr. 26 din 07 mai 2020

În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, art. 2 din Hotărîrea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgență, punctele 6, 7, 8 și 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova,

DISPUNE:

    1.Se scutesc de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și T.V.A.:

    1.1. bunurile oferite cu titlu de donație pentru necesitățile instituțiilor medico–sanitare publice din Republica Moldova (recepționar Instituția Medico–Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”), acordate de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, în valoare de 3,5 mil. euro și care urmează a fi distribuite instituțiilor medico–sanitare publice, conform Dispoziției Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;

    1.2. bunurile materiale (mănuși dezinfectant pentru mîini și pături), oferite cu titlu de donație de către Republica Austria pentru necesitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

    2.Se autorizează intrarea în data de 07 mai 2020, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional și șederea temporară pe teritoriul Republicii Moldova a 49 cetățeni români, în cadrul misiunii umanitare acordate de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

    3.Se autorizează cursa aeriană charter AMSTERDAM – KIEV – CHIȘINĂU, în data de 08 mai 2020, pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, operată de compania Titan Airways.

    4.Prezenta Dispoziție intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

    Prim-ministru,

    Președinte al ComisieiION CHICU


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md