În atenția moldovenilor stabiliți în SUA: O cursă charter din New York va fi organizată în luna mai

O cursă de repatriere a moldovenilor din SUA va fi efectuată la mijlocul lunii mai. Astfel, aproape 300 de cetățeni din Moldova vor putea reveni, în siguranță, acasă.

Foto: mfa.gov.md

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe, cursa charter New York - Chișinău va fi organizată în data de 15 mai.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a fost selectat operatorul aerian care va efectua cursa charter de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din New York. Astfel, compania aeriană „LOT Polish Airlines” a fost desemnată câștigătoare.

De asemenea, informațiile ce țin de programul de zbor, dată și ora, vor putea fi accesate ulterior pe pagina oficială a companiei My Travel, reprezentantul „LOT Polish Airlines” sau pe www.caa.md

Persoanele selectate de oficiul consular vor fi contactate de compania My Travel în vederea achiziționării biletului de avion. Prețul unui bilet este de 785 de euro.

MAEIE mai menționează că pe cale aeriană au fost repatriate 10803 persoane.

Cetățenii care vor să revină în țară doar prin intermediul curselor autorizate, sunt îndemnați să se informeze despre zborurile efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a ministerului (mfa.gov.md), a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), să consulte reprezentanții Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință în privința procedurilor de repatriere.


Pub