A violat o minoră și a încercat să-i dea foc. Un bărbat din Criuleni, condamnat la ani grei de pușcărie

Un bărbat din raionul Criuleni a fost condamnat la 16 ani închisoare după ce a violat o minoră, apoi a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. La pedeapsă s-a adăugat și infracțiunea de violența săvârșită asupra unui polițist.

Foto: Ziarul de Iași

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, faptele s-au petrecut la data de 26 iunie 2019, în casa suspectului de 28 de ani, dintr-o localitate din raionul Căușeni. Bărbatul a abuzat sexual minoră de 14 ani, cu care se afla în concubinaj.

Peste aproximativ 4 luni, în urma unui conflict iscat între cei doi, pe motiv că fata vroia să-l părăsească, inculpatul a stropit-o cu benzină și a încercat să-i dea foc, însă aceasta a reușit să stingă chibritul și a fugit, alertând oamenii legii.

Ulterior, polițiștii veniți la fața locului pentru a documenta cazul, agresorul a aruncat cu un topor în direcția lor și i-a numit cu cuvinte necenzurate.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât şi în cadrul dezbaterilor judecătorești, inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunilor incriminate.

Din momentul reținerii și până la pronunțarea verdictului, inculpatul s-a aflat în custodia statului. Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior de patru ori condamnat pentru furturi și o infracțiune sexuală.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 4 520 lei, precum și un prejudiciu moral în beneficiul părții vătămate.

Sentinţa este cu drept de atac.


Pub