Ambasada Germaniei la Chișinău a donat costume de protecție, în valoare de 50 mii euro, pentru angajații medicali din prima linie

Republica Moldova a primit un lot umanitar în valoare de 50 mii euro din partea Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău. Acesta conține costume de protecție pentru personalul medical din prima linie, care urmează să fie distribuite în toate instituțiile medicale strategice care tratează pacienții cu Covid-19.

Foto: privesc.eu

„Mă bucur că pot să vă transmit astăzi ajutorul din partea Republicii Federale Germania. Suntem convinși că doar împeună vom reuși să depășim această criză. Suntem deschiși pentru o cooperare eficientă în continuare”, a declarat ambasadorului Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

La rândul său, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat.

„În numele cetățenilor Republicii Moldova și lucrătorilor medicali, ne exprimăm recunoștința pentru suportul care este oferit din partea Germaniei, în momentele complicate pentru sistemul medical. Este apreciabil acest gest și din punct de vedere al susținerii sectorului industriei ușoare din țara noastră. Germania este partenerul nostru strategic în toate domeniile de activitate”, a spus ministra.


Pub