Sondaj: Ce scor ar acumula partidele, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor ar lua 26,3% din voturi, iar Partidul Acțiune și Solidaritate - 12,4 la sută. PD, Platforma DA și Partidul Nostru ar acumula mai puțin de 5% fiecare. Astfel, în Parlament ar trece aceste 5 partide, excluzând numărul votanților indeciși. Datele au fost prezentate de Compania Date Inteligente (iData), care a realizat un sondaj în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc anticipate, pentru PSRM ar vota 26,3% dintre respondenți.

PAS ar acumula 12,4 la sută din voturi, PD- 4,5%, iar Platforma Da și Partidul Nostru - câte 3,7 la sută din voturi.

Pentru Partidul Șor ar vota 2 la sută dintre respondenți, iar pentru PCRM - 1,8 la sută. Alte partide ar acumula împreună 3,4%.

Totodată, 14,4 la sută dintre cei intervievați au spus că nu ar participa la scrutin, iar 27,8% încă nu au decis pentru cine își vor da votul.

De asemenea, 3,1 la sută nu au vrut să ofere un răspuns la întrebarea pentru ce partid ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 931 de respondenți din 325 de localități ale țării. Dintre aceștia, 1,3% sunt persoane care locuiesc în stânga Nistrului. Eroarea maximă estimată este de 3,2%.


Pub