(video) Patru tineri, printre care și trei minori, riscă până la 4 ani de închisoare, după ce au furat două televizoare dintr-un local din sectorul Botanica

Un tânăr, în vârstă de 18 ani și trei minori cu vârstele cu cuprinse între 13 și 16 ani, au fost reținuți după ce ar fi furat două televizoare dintr-un local din sectorul Botanica din Chișinău. Cei patru suspecți sunt originari din raioanele Cahul, Cantemir, Glodeni și Ialoveni.

Foto: politiacapitalei.md

În dimineața zilei de 4 mai, polițiștii au fost alertați de către proprietarul unui local amplasat pe bulevardul Dacia, comunicând că au fost sustrase două televizoare.

La fața locului, polițiștii au stabilit că suspecții au pătruns în local prin deteriorarea ușii, de unde au sustras televizoarele ce erau instalate pe perete. Prejudiciul cauzat proprietarului constituie 15 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tinerii, în cadrul audierilor, și-au recunoscut vinovăția, ulterior au arătat locul unde au ascuns bunurile sustrase. Totodată au comunicat că urmau să le vândă pentru a obține un profit.

Potrivit poliției, aceștia nu sunt la prima abatere, fiind anterior documentați pentru infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar tinerii sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Pub