Decis! Începând de mâine, măștile de protecție devin obligatorii în toate spațiile publice închise din capitală

Începând de joi, 7 mai 2020, măștile de protecție devin obligatorii în toate spațiile publice închise din capitală. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„În contextul în care restricțiile au fost relaxate, iar Chișinăul a devenit aglomerat, începând cu ziua de mâine, 7 mai în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, dar și altele), purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie”, a declarat primarul.

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a aprobat astăzi, 6 mai, o decizie în acest sens.

În conformitate cu noile reguli, administratorii localurilor enumerate nu vor permite cetățenilor accesul, fără măști sau alte accesorii de protecție a căilor respiratorii în încăperile comerciale.

„Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate”, a subliniat edilul capitalei.

Menționăm că în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău este obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv cu măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).


Pub