Când ar fi apărut virusul Covid-19, de fapt. „Toți am fost la Wuhan și ne-am îmbolnăvit, trei zile am stat în pat”

În luna octombrie a anului trecut, orașul Wuhan a găzduit a 7-a ediție a Jocurilor Militare Mondiale (16-29 octombrie 2019). Francezii au fost loviți de o gripă puternică în timpul competiției, iar acum acuză faptul că aveau simptome de Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Chiar dacă autoritățile din China au declarat că virusul a fost raportat pentru prima oară în luna decembrie, sportivii francezi susțin că au fost infectați cu Covid-19 după ce au participat la Jocurile Militare Mondiale, de la Wuhan, în luna octombrie: „Aproape toți ne-am îmbolnăvit după ce am participat la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan. Trei zile am stat în pat.”

Când ar fi apărut, de fapt, Covid-19: „Toți am fost la Wuhan și ne-am îmbolnăvit, trei zile am stat în pat

Și eu am fost bolnavă, am avut simptome cu care nu m-am mai confruntat niciodată. Eram îngrijorați, dar nu știam că ar putea fi Covid-19, pentru că nicăieri nu se vorbea despre așa ceva la momentul respectiv, scrie Digi Sport și Digi 24.

Unul dintre medicii delegației crede că am avut virusul, pentru că foarte mulți sportivi s-au îmbolnăvit la întoarcerea în țară”, a spus Elodie Clouvel, campioană mondială și olimpică la pentatlon, într-un interviu pentru postul Loire 7, citat de Ole.

Aproape 4 milioane de cazuri de Covid-19 la nivel mondial

Un alt sportiv care a făcut parte din delegației Franței, dar care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat pentru postul BFM TV că a resimțit simptome caracteristice Covid-19 în toamna anului trecut. Acesta spune că a avut febră, probleme respiratorii, iar pentru câteva zile nu s-a mișcat din pat.

Până pe 6 mai, la nivel mondial au fost raportate 3.7 milioane de cazuri de Covid-19. Franța este a cincea țară la numărul de cazuri, cu 170.551 de infectați. China a depășit criza, a reușit să țină virusul sub control, iar numărul cazurilor a rămas în jurul a 82.000.


Pub