(video) Cine e „dracul” cu care PAS e gata să facă coaliție. Maia Sandu: Am fost în Parlament și am solicitat să am o discuție cu cei din PD. Ei au refuzat

Partidul Acțiune și Solidaritate este gata să facă o coaliție cu cei din Partidul Democrat, pentru a da jos PSRM de la guvernare. Cel puțin asta a spus lidera PAS, Maia Sandu în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Întrebată cine este „dracul”, în contextul declarațiilor colegului său de partid, Mihai Popșoi, aceasta spus că cel mai probabil, vicepreședintele Parlamentului s-a referit la PD.

„Nu știu ce a avut el în vedere, probabil că a fost o exprimarea mai nereușită, dar ca esență, colegul meu a vorbit și despre experiența de anul trecut, când a trebuit să mergem într-o coaliție cu PSRM, ca să scăpăm țara de Plahotniuc. Și acum cred că a avut în vedere ca să discutăm cu democrații, ca să scăpăm țara de Dodon”.

Maia Sandu exclude în același timp o eventuală coaliție cu acei din Partidul Șor, afirmând că acesta este un lucru care nu se va întâmpla vreodată.

„Ceea ce am discutat noi, este că în situația în care lucrurile merg atât de prost în Republica Moldova și în situația în care Igor Dodon încearcă să îl copieze pe Plahotniuc și să instaureze un regim de capturare a instituțiilor statului, e nevoie să venim cu un guvern care s-ar comporta altfel. Și un asemenea guvern, poate fi făcut cu din PAS, Platforma DA și PD. În forma mare, în forma mică, că ceea ce se întâmplă pe intern cu despărțirile și împărțirile mai puțin pe noi ne interesează. Dar e clar că nu există alte forțe politice cu care se oprești acest proces de capturare a statului”, a conchis fosta prim-ministră.

Maia Sandu a mai afirmat că a mers în Parlament acum 2 săptămâni și a vrut să discute cu cei din PD. „Am fost în Parlament și am solicitat să am o discuție cu cei din ei. Ei au refuzat. Au zis că nu vor să discute separat. Vor auzi ce avem de spus în ședința Parlamentului”.

Amintim că deputatul PAS, Mihai Popșoi, a declarat că „este gata să facă alianță și cu dracul” doar să învingă în lupta cu Igor Dodon.


Pub