Desfășurarea celei de-a II-a ședințe lărgite a grupului de experți privind dezvoltarea energiei durabile și a mediului în municipiul Chișinău

   2197

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 8 mai 2020, ora 13:00, va avea loc ședința lărgită cu participarea reprezentanților societății civile, a sectorului de afaceri și partenerilor de dezvoltare, unde vor fi puse în discuție o listă de probleme ce țin de sectorul energetic, mediu și infrastructura urbană. 

În cadrul ședinței, reprezentanții municipalității își propun să treacă în revistă problemele stringente existente, în special a consumului mare de energie în clădirile publice și să organizeze un proces complex de brainstorming de idei pentru soluții financiare optime.

În paralel, va fi pusă în discuție și viziunea de reformare instituțională a domeniilor menționate, pentru îmbunătățirea capacităților de management și coordonare a sectoarelor vizate, precum și de a dezvolta capacitățile de atragerea surselor externe sub formă de granturi. Totodată, la propunerea experților, în cadrul reuniunii vor fi analizate și alte domenii inter-sectoriale, care direct și tangențial se referă la sursa acestor probleme.

Un alt subiect inclus pe ordinea de zi, este inițiativa creării unui Consiliul Consultativ, în scopul dezvoltării unui dialog transparent și participativ, dintre Primăria municipiului Chișinău și locuitorii orașului, pe marginea participării active a cetățenilor în cadrul procesul decizional.

Cei interesați sunt rugați să confirme prezența, la adresa de e-mail: projects.manager@pmc.md sau la nr. de telefon: 068792211.

E de menționat că prima ședință a grupului de lucru a fost convocată în data de 15 aprilie 2020, cu participarea viceprimarului capitalei, Ilie Ceban, a șefului Serviciului municipal pentru energetică, investiții şi mediu, Serghei Bejenari, ai reprezentanților subdiviziunilor municipale, partenerilor de dezvoltare, societatea civilă și a mediului de afaceri.