01:42:02 20.04.2024
Stiri

Guvernul Chicu, acuzat că SABOTEAZĂ ajutorul oferit de România: Premierul a ajuns azi la Leușeni și, de nevoie, a inspectat punctul de trecere a frontierei

Social 06.05.2020 15:19 Vizualizări2014 Autor: Ziarul National
Guvernul Chicu, acuzat că SABOTEAZĂ ajutorul oferit de România: Premierul a ajuns azi la Leușeni și, de nevoie, a inspectat punctul de trecere a frontierei


Partidul Unității Naționale acuză Guvernul de la Chișinău că ar continua să saboteze ajutorul umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova.

De această dată, guvernarea de la Chișinău ar refuza să permită parcarea convoiului cu autocamioanele care au pornit astăzi încărcate cu echipamente și medicamente de la București în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

„După încercările unor deputați PSRM, precum și ale unor consilieri ai lui Igor Dodon de a minimaliza ajutorul acordat de România, guvernarea PSRM-PD refuză în mod rușinos și nejustificat să ofere permisiunea celor 20 de camioane cu ajutor umanitar destinat luptei anti-Covid-19 să fie prezentate și predate beneficiarilor în PMAN. Partidul Unității Naționale solicită Guvernului să permită celor 20 de camioane staționarea și predarea ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro (cca 66 de milioane de lei) în PMAN. Facem apel la PD să-și dovedească prin fapte declarațiile proeuropene și de prietenie față de România și să intervină la premierul Ion Chicu pentru ca ajutorul necondiționat venit din România să fie distribuit din PMAN”, se arată într-un comunicat de presă al partidului condus de deputatul Octavian Țîcu.

CITIȚI și Frate, frate, dar... unde-s cei șapte ani de-acasă? Dodon, NICIUN CUVÂNT despre ajutorul REAL de 3,5 milioane de euro oferit de România Republicii Moldova și echipa de 52 de medici trimisă pentru a ajuta la tratarea bolnavilor de COVID-19

Eforturile guvernării de a ascunde practic de ochii cetățenilor Republicii Moldova ajutorul venit România este un gest „nu doar inamical, dar profund antiromânesc”, acuză aceeași sursă.

Menționăm că, după criticile de săptămâna trecută vizavi de reacția autorităților la echipa de medici români veniți să trateze bolnavi de COVID-19 în R. Moldova, premierul Ion Chicu a anunțat în mod surprinzător că va merge astăzi la Leușeni să întâlnească ajutoarele oferite de România. Evenimentul a fost amânat până mâine, iar premierul, ajuns deja la punctul de trecere a frontierei Leușeni, a fost nevoit să „inspecteze” obiectivul.

„Șeful Executivului a solicitat să fie întreprinse măsurile necesare pentru a întâmpina convoiul de ajutoare oferit de Guvernul României și pentru a facilita intrarea ajutoarelor în R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md