O nouă sciziune în PD: Consilieri de la Drochia au părăsit formațiunea

Un grup de consilieri locali și raionali din Drochia au anunțat astăzi că părăsesc Partidul Democrat, fiind nemulțumiți de starea de lucruri din cadrul formațiunii, în special de coaliția cu Partidul Socialiștilor. Aleșii democrați spun că aderă la grupul condus de Andrian Candu.

Foto: UNIMEDIA

„Ne exprimăm dezacordul cu ultimele decizii ale conducerii formațiunii și anunțăm că părăsim rândurile Partidului Democrat. Suntem indignați de faptul că PD nu mai poate fi considerat un partid proeuropean, în contextul votului în Parlament, pentru ratificarea creditului rusesc, care este o adevărată capcană pentru țara noastră”, se arată într-o declarație semnată de grupul de consilieri locali și raionali de la Drochia.

„Cu regret, constatăm că PD a devenit o anexă a Partidului Socialiștilor”, au mai menționat consilierii, care au aderat la grupul Pro-Moldova.

Liderii Partidului Democrat nu au comentat, deocamdată, decizia aleșilor locali de la Drochia.

Partidul Democrat a pierdut câțiva deputați, în luna februarie, care au creat grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu. Liderii democrați au lăsat să se înțeleagă faptul că ar pleca „oamenii lui Plahotniuc”, iar formațiunea se reformează. PD a creat coaliție de guvernare cu PSRM, însă o nouă plecare din fracțiune, a deputatei Ruxanda Glavan, a stârnit un nou val de discuții privind situația pe intern și ce decizii urmează să fie adoptate. După o ședință de câteva ore, care a avut loc la 4 mai în Parlament, PD a anunțat că decizia adoptată constă în continuarea guvernării, în cadrul alianței cu socialiștii, pentru evitarea alegerilor parlamentare aniticipate, care ar „fi un dezastru pentru țara noastră” în această situație pandemică.


Pub