Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O echipă de medici din Arad ajută colegii de la SCM „Sfântul Arhanghel Mihai", în tratarea bolnavilor cu COVID-19

   2118

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat marți, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail", unde sunt detașați 4 medici din România, pentru a ajuta la tratarea pacienților de coronavirus.

Astfel, timp de 15 zile, echipa de medici din Arad va activa în cele 7 secții ale instituției medicale, alături de colegii moldoveni.

Primarul general a ținut să le mulțumească medicilor din România pentru sprijinul acordat la tratarea pacienților în perioada de pandemie.

,,Experiența specialiștilor de peste Prut este foarte utilă pentru cadrele medicale din Republica Moldova, care luptă în prima linie pentru a salva viețile oamenilor infectați cu coronavirus. Suntem recunoscători pentru asistența acordată de partea română", a menționat Ion Ceban.

Alimentarea și cazarea medicilor din Arad sunt asigurate de Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail".

Grupul de speciliști români care activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail", face parte din echipa de 42 de medici, cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență, aflați în Republica Moldova, pentru a împărtăși din experiența lor la tratarea pacienților cu COVID-19.

Totodată e de menționat că instituțiile medicale SCM „Sfântul Arhanghel Mihail" și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, intenționează să stabilească relații de colaborare.