15:50:18 24.04.2024
Stiri

VIDEO // La insistența OPOZIȚIEI, guvernarea a decis să aloce un ajutor unic de 2 775 de lei pentru deținătorii de PATENTE. CSE a mai hotărât să fie ridicat regimul de CARANTINĂ în orașele Soroca și Glodeni

Social 05.05.2020 17:51 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National
VIDEO // La insistența OPOZIȚIEI, guvernarea a decis să aloce un ajutor unic de 2 775 de lei pentru deținătorii de PATENTE. CSE a mai hotărât să fie ridicat regimul de CARANTINĂ în orașele Soroca și Glodeni


Cei peste 10 mii de deținători de patente din R. Moldova, care au fost nevoiți să-și sisteze activitatea pe timpul stării de urgență, vor primi un ajutor unic de 2 775 de lei. Anunțul a fost făcut în această seară de către premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Decizia respectivă urma să fie luată acum o săptămână, fiind anunțată de președintele Igor Dodon, dar a fost amânată.

„În cadrul CSE s-a decis ca deținătorii de patente să primească un ajutor unic în sumă de 2 775 de lei. În acest sens, au fost alocate 34 de milioane de lei. Banii vor fi acordați fără ca deținătorii de patente să prezinte cereri la Agenția pentru ocuparea forței de muncă. Noi avem baza de date a deținătorilor de patente”, a declarat Chicu.

Oficialul a adăugat că deținătorii de patente își vor primi banii până la 30 iunie curent: „Durează atât pentru că urmează să verificăm valabilitatea patentelor. Vor primi acești bani toți deținătorii de patente, nu doar cei care se ocupă cu comerțul”.

Totodată, premierul a anunțat că, începând cu 8 mai, va fi ridicat regimul de carantină în municipiul Soroca, iar pe 11 mai – și în orașul Glodeni.

„În Soroca a fost un focar mare de infecție cu COVID – 19, dar situația a revenit la normal. De pe 24 aprilie nu mai avem niciun caz noi de infectare. Pe 11 mai va fi ridicat regimul de carantină în Glodeni. Actualmente avem opt localități aflate în carantină. Cel mai probabil, următoarele localități unde va fi ridicat regimul de carantină vor fi Ștefan Vodă și Talmaza. Totuși, urmează să vedem în următoarele zile cum vor evolua lucrurile”, a conchis Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md