‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA fost lansat site-ul cu informații comerciale pentru comunitatea afacerilor internaționale și naționale

A fost lansat site-ul cu informații comerciale pentru comunitatea afacerilor internaționale și naționale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Serviciul Vamal al Republicii Moldova au lansat, cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, Portalul de Informații Comerciale destinat comunității de afaceri naționale și internaționale, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Autorităţile susţin că, portalul trade.gov.md „este sursa principală de informații oficiale de specialitate cu privire la procedurile aferente și documentele necesare pentru activitățile privind importul, exportul și tranzitul de mărfuri”.

Astfel, utilizatorii se pot informa referitor la regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, contingente, acte permisive, taxele pentru toate categoriile de mărfuri etc. Tot aici, vor fi descrise și procedurile de obținere a unor autorizații precum Operatorul Economic Autorizat, Procedura de Vămuire la Domiciliu sau Exportator Aprobat, sau cele de înregistrare în calitate de subiect al activității economice externe.

Acesta va permite optimizarea semnificativă a resurselor alocate de mediul de afaceri pentru identificarea și accesarea procedurilor aferente exportului, importului și operațiunilor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova. Toate informațiile de pe portal, inclusiv formularele tipizate necesare pentru diverse proceduri și solicitări, sunt gratuite.

„Ne propunem să implementăm și alte instrumente de comunicare cu mediul de afaceri, dar și să dezvoltăm în continuare noi mecanisme de facilitare a comerțului internațional de mărfuri”, promite directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja.

La rândul său, Douglas Muir, directorul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, susţine că datorită acestui portal „activitatea comercială va deveni mai ușoară, mai clară și mai transparentă și va contribui la sporirea atractivității imaginii Republicii Moldova”.

„Prin lansarea Portalului Republica Moldova îndeplinește încă unul dintre angajamentele sale internaționale asumate,” a precizat Douglas Muir.

Portalul de Informații Comerciale al Republicii Moldova a fost lansat în contextul angajamentelor asumate de către Republica Moldova în sistemul mondial de comerț, prin Acordul privind Facilitarea Comerțului din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului și implementarea Acordului de Asociere Moldova-UE (DCFTA).

‹ adv ›

Anterior a fost lansat Punctul de Informare pentru Comerț Extern, ca parte a Centrului Unic de Apel, creat prin reorganizarea și modernizarea Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, cu suportul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›