‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBERD intenționează să vină cu un set de măsuri pentru a susține afacerile din...

BERD intenționează să vină cu un set de măsuri pentru a susține afacerile din domeniul agricol

‹ adv ›
‹ adv ›

Prim-ministrul Chicu a discutat cu Angela Sax, șefa reprezentanței Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare în Republica Moldova. În cadrul discuției, Angela Sax a anunțat că Banca intenționează să vină cu un set de măsuri pentru a susține afacerile și pentru a conserva locurile de muncă în industriile producătoare și agrobusiness. Totodată, va fi susținută reziliența afacerilor prin oferirea lichidităților urgente și altele.

Angela Sax a vorbit despre programele BERD menite să susțină resuscitarea afacerilor și a economiei. BERD a adoptat un pachet de suport pentru statele afectate de pandemia coronavirus în volum de 21 de miliarde de euro, pentru proiecte care vor fi realizate în anii 2020 – 2021. 

Guvernul și-a anunțat intenția de a progresa în implementarea proiectului de constituire a infrastructurii necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide în trei regiuni. În acest scop, Banca Europeană de Investiții a confirmat finanțarea în mărime de 25 de milioane de euro și BERD este dispus să aloce încă 25 de milioane.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii