Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.05.2020

MEI: La moment sunt în lucru 6 contracte finanțate de BERD pe o lungime totală de 275 km, cu o valoare totală de circa 174.5 milioane euro

MEI: La moment sunt în lucru 6 contracte finanțate de BERD pe o lungime totală de 275 km, cu o valoare totală de circa 174.5 milioane euro

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat astăzi lucrările de reparație a drumului republican R6: traseul Bălți – Orhei – Chișinău, în apropierea localității Bănești, raionul Telenești.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, o porțiune temporară din drumul de ocolire R6 s-a surpat, astfel autoritățile responsabile s-au mobilizat de urgență pentru restabilirea circulației pe porțiunea respectivă.

Drumul a fost reparat în scurt timp din surse financiare ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de către compania ONUR din Turcia.

„Apreciez mobilizarea companiei ONUR privind repararea urgentă a porțiunii de drum. Nu putem admite ca în perioada pandemiei să fie obstacole în circulația transportului, în special a ambulanțelor”, a declarat Sergiu Railean.

Menționăm că, porțiunea de drum în cauză a fost construită pentru a asigura circulația fără obstacole pe traseul Bălți – Orhei – Chișinău, în timp ce podul de pe acest traseu este în reconstrucție.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, la moment sunt în lucru 6 contracte finanțate de BERD pe o lungime totală de 275 km, cu o valoare totală de circa 174.5 milioane euro.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus