Ce spune consilierul premierului despre zvonurile că Ion Chicu ar ținti funcția de lider PD

Consilierul primului ministru califică zvonurile privind discuțiile de preluare a conducerii Partidului Democrat de către Ion Chicu drept neadevăruri, promovate în mod intenționat pentru „dezinformare directă și obraznică”. „Prim-ministrul Chicu a pășit în spațiu public cu un angajament clar – să fie un premier tehnocrat. Parcursul prim-ministrului Chicu de până acum a fost foarte echilibrat și nepolitizat, în pofida încercărilor permanente de a-l politiza. În continuare, Ion Chicu preferă administrarea Executivului activităților politice”, a declarat consilierul guvernamental, Vitalie Dragancea, pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Unele surse media s-au specializat în producerea știrilor. Pentru aceste surse știrea nu trebuie să aibă legătură cu adevărul. Ei merg pe dezinformări directe și obraznice. Din păcate încă nu am observat ca spațiul mediatic autohton să-și exprime dezacordul acest gen de informare, dar sper să ajung să văd și asta”, a declarat Dragancea, cu referite la zvonurile vehiculate în unele media privind dorința unor exponenți ai Partidului Democrat de a-l alege pe Ion Chicu în fruntea formațiunii.

„Prim-ministrul Chicu a pășit în spațiu public cu un agngajament clar – să fie un premier tehnocrat. Parcursul prim-ministrului Chicu de până acum a fost foarte echilibrat și nepolitizat, în pofida încercărilor permanente de a-l politiza. În continuare, Ion Chicu preferă administrarea Executivului activităților politice. Vă încemn să observați că nu Ion Chicu inițiază atacuri asupra politicului autohton. Politicul autohton nu poate trăi fără să-i acorde atenție premierului. Întrucât politicienii cel mai des sunt meseriași în scandaluri publice, și mai puțin în administrarea problemelor social-economice, suntem nevoiți regulat să reacționăm la minciuni. Amintiți-vă tonele de declarații apocaliptice de la declararea stării de urgență și până în prezent, vărsate de unii politicieni, însoțiți fidel de presa producătoare de pseudo-știri. Fiecare face ceea ce poate. Dar nu toți merită observați la fel”, a comentat Dragancea.

Între timp, Partidul Democrat s-a convocat în ședință pentru a discuta problemele pe intern. Asta după ce câțiva deputați au părăsit formațiunea, iar liderii democrați dau de înțeles că în spatele acestor mișcări ar sta fostul lor președinte, Vladimir Plahotniuc.


Pub