Rusia înființează un spital de urgență improvizat în complexul VDNH din Moscova: Ce capacitate are instituția medicală și când va fi finisată

Mai multe paturi de spitalizare au fost amenajate la Moscova, în condiţiile în care capitala rusă încearcă să readucă sub control cel mai mare focar de Covid-19 din Federaţia Rusă, au informat oficiali ruşi, potrivit dpa.

Foto: UNIMEDIA

Un spital de urgenţă cu 4.000 de paturi este în curs de finisare în clădirile centrului expoziţional VDNH din Moscova, a anunţat luni viceprimarul Piotr Biriukov pentru agenţia TASS.

„Vom încheia amenajarea în circa 20 de zile”, a spus el. În jur de 2.000 de oameni lucrează contra cronometru la acest proiect.

În total, Moscova are acum 44 de spitale improvizate, cu o capacitate de 10.000 de paturi.

Luni, Rusia a confirmat alte 10.581 de noi cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, o uşoară scădere comparativ cu duminică. În total, numărul de persoane contaminate a urcat în Rusia la 145.200, dintre care 1.356 au decedat şi 18.800 s-au vindecat, citează Agerpres.

O asemenea rată de creştere înseamnă că Rusia este în prezent ţara cu cea mai rapidă contaminare cu această boală, care a fost pentru prima dată înregistrată în China la sfârşitul anului trecut, dar care de atunci s-a răspândit în aproape toate ţările lumii.

Rusia a introdus măsuri de izolare, dar nu a impus distanţarea fizică. Studenţii au fost trimişi acasă, anul academic urmând să se încheie mai repede şi să fie înlocuit cu ore online pe bază voluntară.

Medicul-şef Ana Popova a spus că restricţiile vor rămâne în vigoare până când va fi creat un vaccin. „Învăţăm să convieţuim cu acest virus”, a spus ea.

Ministrul sănătăţii al Federaţiei Ruse, Mihail Muraşko, a constatat cu îngrijorare că, pe fondul crizei, consumul de alcool a crescut cu 2-3 la sută în rândul populaţiei ruse.

„În mod cert, consumul de alcool nu ajută la tratarea infecţiilor virale şi mai ales a coronavirusului”, a spus el, subliniind că alcoolul slăbeşte sistemul imunitar.


Pub