Începând de mâine, Spitalul raional din Ștefan-Vodă își reia activitatea: Procesul se va realiza treptat

Spitalul raional din Ștefan-Vodă, care a fost plasat în carantină de la începutul lunii aprilie, de mâine își va relua activitatea. Activarea secțiilor din cadrul instituției va fi realizată treptat, prioritare în acest sens fiind secțiile de chirurgie, boli infecțioase și pediatrie.

Foto: provincial.md

„De mâine își reia activitatea spitalul raional Ștefan-Vodă. Astăzi MS cu suportul OMS a repetat instruirea personalului medical, spitalul este pregătit pentru primirea pacienților fiind dotat și cu echipamente de protecție, dar activarea secțiilor va fi realizată treptat, inițial chirurgie unde vor fi referite cazuri de urgență, ulterior celelalte, în mod prioritar secția de boli infecțioase și cea de pediatrie”,a spus ministra Sănătății.

Amintim că spitalul raional din Ștefan-Vodă a intrat în carantină la data de 3 aprilie.

Orașul Ștefan-Vodă a intrat în carantină totală la data de 31 martie 2020, când pe teritoriul municipiului au fost înregistrate 11 cazuri de îmbolnăvire. La ziua de astăzi, în tot raionul sunt înregistrate 132 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care două persoane au decedat.


Pub