Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Transportul public municipal, troleibuze și autobuze a revenit la regimul obișnuit, cu taxatori și plată pentru călătorie

   2418

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 4 mai, a.c., activitatea transportului public municipal, troleibuze și autobuze, a fost reluată în regim obișnuit, cu prezența taxatorilor, activitate neîntreruptă pe parcursul întregii zilei și achitarea costului pentru călătorie. Astăzi la linie au ieșit 321 de troleibuze și 104 autobuze. Personalul liniar: șoferi și taxatori este asigurat cu mijloace de protecție: halat, mască, mănuși, ochelari, în interiorul unităților sunt amplasate recipiente cu dezinfectant, iar după fiecare cursă, troleibuzele și autobuzele sunt dezinfectate.

Însă având în vedere menținerea pericolului de contaminare a oamenilor cu infecția virală de tip nou, capacitatea de îmbarcare a unităților de transport este de 35 de persoane pentru troleibuzele și autobuzele obișnuite și de 50 de persoane pentru cele articulate.

Măsura este aplicată în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în rândul locuitorilor municipiului Chișinău.

De asemenea, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției COVID-19, începând de luni, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău, devine obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.