Pagina oficială a Municipiului Chișinău

1000 de lecții video sunt disponibile pe platforma digitală educatieonline.md

   2457

Primăria Chişinău informează că biblioteca online a platformei de învăţare educatieonline.md conține 1000 de lecții video și resurse educaționale deschise, care  sunt încărcate și stocate în biblioteca digitală. Lecţiile online pot fi accesate pe canalele de Youtube și sunt difuzate prin intermediul a 3 operatori de televiziune IPTV (Moldtelecom, Starnet și Arax), precum și în grilele de emisie ale radiodifuzorilor cu acoperire națională.

Informaţii în acest sens au fost prezentate în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport.

Cursurile reprezintă jumătate din volumul total de materiale preconizate a fi realizate  în prima etapă a proiectului. Astfel, până la sfârşitul săptămânii curente, biblioteca digitală educatieonline.md va fi completată cu alte 817 de lecții video noi.

De asemenea, cele 1000 de lecții video sunt disponibile și pentru elevii din republică.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că după îmbunătăţirea conceptului, Direcţia generală educaţie tineret şi sport și Ministrul Educației Culturii şi Cercetării, vor extinde proiectul de învățare online la nivel național, cu introducerea unui conținut didactic complex pentru noul an școlar 2020-2021.

,,Îndemn elevii și părinții să folosească cu încredere platforma educatieonline.md pentru a putea continua procesul de învățare la distanță. Mă bucur că actualmente la această bibliotecă online au acces şi copiii din diasporă. Intenţionăm să modernizăm platforma online, pentru ca să poată fi accesată fără impedimente de toţi copiii din republică", a conchis edilul capitalei.

Cursurile la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I - XII, profil real și umanist, sunt realizate în limbile română și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute. Cursurile reprezintă materia de studiu ce urmează să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național.