13:36:08 28.03.2024
Stiri

Scandal uriaș. Un mare producător de smartphone-uri SPIONEAZĂ tot ce fac utilizatorii!

Știri 04.05.2020 08:30 Vizualizări3107 Autor: Ziarul National
Scandal uriaș. Un mare producător de smartphone-uri SPIONEAZĂ tot ce fac utilizatorii!


Un expert în securitate informatică acuză compania chineză Xiaomi că strânge date din browserele utilizatorilor fără acordul acestora, inclusiv în mod incognito. Mai mult, telefoanele colectează și multe alte informații, precum: directoarele deschise, muzica ascultată sau schimbările făcute în setări, informează go4it.ro.

Gabriel Cirlig susține că sistemul de colectare este atât de avansat încât funcționează chiar și când posesorii de telefoane Xiaomi folosesc motorul de căutare DuckDuckGo, care protejează confidențialitatea utilizatorilor.

Expertul a descoperit acest lucru în timp ce folosea în fiecare zi, ca telefon personal, un model Redmi Note 8, potrivit GSM Arena. „Este un backdoor cu funcționalitate de telefon”, a spus el despre acest smartphone.

Informațiile sunt trimise către servere din Rusia și Singapore, potrivit lui Cirlig, dar domeniile sunt înregistrate în China.

Datele sunt slab criptate, iar cercetătorul le-a decriptat ușor.

Ulterior, Cirlig a descoperit acleași probleme la ROM-uri de pe alte modele produse de companie: Mi 10, Redmi K20 sau Mi Mix 3. Situația a fost confirmată de un al doilea expert în securitate informatică, Andrew Tierney.

Gigantul chinez a transmis că nu încalcă niciun fel de legi locale și că datele, despre care spune că sunt anonimizate, sunt colectate pentru a fi îmbunătățite serviciile oferite utilzatorilor. Compania nu a spus, însă, de ce browserul său colectează informațiile chiar și în mod incognito sau când utilizatorii folosesc servicii care încearcă să le protejeze intimitatea online.

Cu o valoare de piață de 50 de miliarde de dolari, Xiaomi face parte din top cinci cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md