13:12:00 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Declarația CIUDATĂ a premierului Chicu, în contextul implicării medicilor români în lupta cu COVID-19 în stânga Prutului: „Rata deceselor în R. Moldova e de 3%. În România este 5,7%. Am văzut că unii detestă ajutorul, alții îl elogiază...”

Politică 04.05.2020 10:43 Vizualizări3142 Autor: Ziarul National
VIDEO // Declarația CIUDATĂ a premierului Chicu, în contextul implicării medicilor români în lupta cu COVID-19 în stânga Prutului: „Rata deceselor în R. Moldova e de 3%. În România este 5,7%. Am văzut că unii detestă ajutorul, alții îl elogiază...” Captură privesc.eu


Premierul Ion Chicu este convins că medicii din R. Moldova sunt profesioniști, iar colegii lor din România, veniți săptămâna trecută să ajute la combaterea COVID-19, au sansa să învețe multe. În acest context, premierul a menționat că rata deceselor de COVID-19 în R. Moldova este de 3 la sută, iar în România - de 5,7 la sută. De asemenea, premierul spune că nu este de acord cu cei care detestă ajutorul oferit de România, dar nici cu cei care îl „elogiază”.

„Vreau să remarc ajutorul primit săptămâna trecută din partea mai multor țări. Suport sub formă de echipamente, medicamente etc. Remarc vizita de săptămâna trecută a ministrului Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, care a însoțit și un lot important de echipament medical și de protecție, dar și vizita ministrului român de Externe, care a însoțit o echipă de medici români. Aceștia activează aici și fac schimb de experiență cu medicii noștri. De ce spun schimb de experiență? Da, în primul rând medicii români ajută medicilor noștri, dar pe de altă parte eu vreau să menționez profesionalismul excepțional al medicilor noștri, care au ajutat și continuă să ajute la tratarea persoanelor infectate.

Eu am remarcat săptămâna trecută și fiecare poate verifica site-urile internaționale de statistici: rata deceselor în R. Moldova din cauza COVID-19 este de 3%. Rata globală e de 7%. R. Moldova are una dintre cele mai mici rate din regiune. În România este 5,7%. În R. Moldova e de 3%”, a ținut să sublinieze premierul.

Astfel, prim-ministrul nu este de acord cu cei care elogiază ajutorul primit de România, dar nici cu cei care îl detestă.

Citește și: Un apropiat al lui Dodon aruncă MIZERIE în direcția României, după ajutorul de 3,5 milioane de euro acordat R. Moldova

„Trebuie să ne mândrim cu profesionalismul medicilor moldoveni, să le mulțumim și să nu ne rușinăm s-o spunem. De aceea, toți care vin la noi să ne ajute au oportunitatea să și învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli. Mulțumesc tuturor care ne acordă suport în această perioadă. Am văzut și mesaje în presă că unii detestă ajutorul, alții îl elogiază... Moldovenii au fost tot timpul recunoscători pentru suport și noi, ca Guvern, suntem foarte recunoscători tuturor statelor”, a declarat astăzi premierul, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și președintelui R. Moldova.

CITIȚI și GALERIE FOTO, VIDEO // O echipă formată din 52 de medici din România a ajuns în R. Moldova, pentru a ajuta GRATUIT, timp de două săptămâni, la tratarea bolnavilor de COVID-19. AJUTOR de 3,5 MILIOANE de euro din partea României

De menționat că România a decis să acorde R. Moldova echipamente de protecție dar și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro. Totodată, în R. Moldova a ajus și o echipă formată din 53 de persoane, care în următoarele două săptămâni va ajuta medicii noștri în lupta cu COVID-19, după ce peste 1 000 de angajați din sistemul medical al R. Moldova s-au infectat cu COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md