07:28:48 16.04.2024
Stiri

Un nou ghiont dat de Chicu opoziției și Curții Constituționale înaintea examinării în fond a contestațiilor privind creditul RUSESC: „Este un ATAC POLITIC”

Politică 04.05.2020 12:00 Vizualizări1945 Autor: Ziarul National
Un nou ghiont dat de Chicu opoziției și Curții Constituționale înaintea examinării în fond a contestațiilor privind creditul RUSESC: „Este un ATAC POLITIC” Facebook


Premierul Ion Chicu este convins că atacarea mai multor prevederi ale Acordului privind împrumutul rusesc de 200 de milioane de euro la Curtea Constituțională (CC) ar fi, de fapt, „un atac politic”. Declarațiile au fost făcute astăzi, cu trei zile înainte ca Înalta Curte să examineze în fond sesizările depuse de „Pro-Moldova”, PAS și PPDA.

„Pe 7 mai, Curtea Constituțională va examina contestațiile unor politicieni privind împrumutul rusesc. Eu continuu să remarc faptul că e un atac politic asupra acestui credit. În cazul în care acest credit nu va putea fi accesat de Guvernul R. Moldova, atunci vom avea defeciență în finanțarea unor cheltuieli incluse în rectificarea bugetului”, a declarat premierul, după ședința de astăzi de la Președinție, cu participarea spicherului și președintelui R. Moldova.

Citește și: După DEMITEREA lui Țurcan, Igor Dodon AMENINȚĂ judecătorii CC și-l pomenește pe DUMNEZEU: „Dacă legile vor fi blocate, atunci de la 1 mai NU vor fi plătite pensiile și salariile. Înalta Curte să-și asume consecintele sociale, economice și politice”Citește și: DOC // Socialiștii și-au pierdut cumpătul după înlăturarea lui Țurcan din fruntea CC. Aceștia CONTRAATACĂ și cer DEMITEREA a trei judecători

Astfel, Chicu a precizat că nu vor mai fi făcute investițiile în infrastructură și nu vor fi ajutați agenții economici să depășească criza în care s-au pomenit.

Citește și: Dodon NU se poate RESEMNA cu demiterea lui Țurcan din fruntea CC și sugerează că instituția ar fi CAPTURATĂ: „Sper să nu ajungem în situația de anul trecut... și e vorba de UZURPAREA puterii în stat”

„Dacă se anulează creditul, atunci se vor tăia patru miliarde de lei de la bugetul rectificat săptămâna trecută. Cei care au pornit această aventură trebuie să-și asume responsabilitatea”, a conchis Ion Chicu.

Citește și: UPDATE, VIDEO // Patru judecători ai Curții Constituționale ar fi în PERICOL. Cine și de ce ar pregăti PROVOCĂRI împotriva lor. „Ce se întâmplă acum și ce se va întâmpla cu aceștia în timpul apropiat”

Anterior președintele Igor Dodon, dar și premierul Ion Chicu spuneau că, dacă va fi suspendat cretidul rusesc, atunci nu vor fi plătite pensiile și salariile începând cu luna mai.

Menționăm că temerile opoziției vizavi de acest împrumut de la Federația Rusă vizează o eventuală îndatorare excesivă a R. Moldova față de Moscova, odată ce prevederile acestui acord ar permite transformarea unor datorii private în datorie a statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md