11:13:56 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Lecțiile ONLINE vor dura până la 29 mai: FĂRĂ teste trimestriale și fără careuri la finalul acestui an de studii. Cum vor fi puse note și când vor fi deschise grădinițele

Social 04.05.2020 14:49 Vizualizări3336 Autor: Ziarul National
VIDEO // Lecțiile ONLINE vor dura până la 29 mai: FĂRĂ teste trimestriale și fără careuri la finalul acestui an de studii. Cum vor fi puse note și când vor fi deschise grădinițele


Procesul de studii la distanță va dura până pe 29 mai curent și toți elevii vor fi promovați în treapta următoare, nefiind luate în calcul absențele la lecțiile online, a anunțat astăzi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Ministrul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că la finele acestui an de studii nu vor fi susținute teste trimestriale, iar mediile vor fi încheiate pentru toți elevii cu minimum două note puse în ambele semestre.

„Pentru toți elevii va fi încheiată situația școlară și toți elevii vor fi promovați în anul următor în baza rezultatelor obținute în semetrul întâi și în semestrul doi, cu cel puțin două note, incluzând perioada învățării la distanță”, a afirmat ministrul Șarov.

Totodată, manualele vor putea fi returnate la începutul anului următor de studii, când vor fi recuperate și restanțele la disciplinele școlare. În cazul elevilor care își schimbă instituția de învățământ, manualele vor fi returnate în ziua ridicării actelor de studii.

Aceeași sursă a precizat că înscrierea elevilor în clasa întâi va avea loc în două etape - între 21 mai și 19 iunie și între 22 iunie și 31 iulie curent.

Potrivit ministrului, părinții vor putea depune cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi atât online, cât și direct la instituția de învățământ, fără a prezenta și certificate medicale pe numele acestora. Certificatele respective vor putea fi aduse până la începerea anului de studii.

Cât privește redeschiderea grădinițelor, decizia respectivă urmează a fi luată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în comun cu autoritățile publice locale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a adăugat că autoritățile nu au luat deocamdată o decizie în privința sesiunii de Bacalaureat, iar absolvenții de licee vor afla pe 15 mai dacă vor susține sau nu examene în acest an. Igor Șarov a dat asigurări că decizia va fi luată în baza exemplelor altor state, astfel încât documentele absolvenților de licee din acest an să fie recunoscute și eligibile pentru admiterea la facultate, inclusiv în străinătate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md