14:30:35 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Ce propun autoritățile pentru absolvenții de licee din acest an și ce se va întâmpla cu sesiunea de BACALAUREAT

Social 04.05.2020 15:28 Vizualizări1379 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ce propun autoritățile pentru absolvenții de licee din acest an și ce se va întâmpla cu sesiunea de BACALAUREAT


Autoritățile de la Chișinău nu au încă o decizie definitivă vizavi de absolvirea liceelor în acest an de studii, marcat pe final de criza provocată de pandemia cu noul coronavirus.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat astăzi că mai întâi va urmări deciziile altor state în această problemă și îi va prezenta premierului Ion Chicu „scenarii” până la 15 mai curent.

„O decizie definitivă privind examenele e Bacalaureat va fi anunțată pe 15 mai. Ministerul este extrem de responsabil și va adopta cea mai corectă decizie, astfel ca și în acest an copiii să poată absolvi liceul cu demnitate și să aibă o diplomă recunoscută internațional, să-și poată alege liber și echitabil următorul loc de studii în republică sau peste hotare”, a declarat astăzi ministrul Șarov.

CITIȚI și VIDEO // Lecțiile ONLINE vor dura până la 29 mai: FĂRĂ teste trimestriale și fără careuri la finalul acestui an de studii. Cum vor fi puse note și când vor fi deschise grădinițele

Decizia care va fi luată în R. Moldova vizavi de absolvirea liceelor va fi bazată pe acțiunile la nivel mondial în domeniu.

„Joi, pe 7 mai, voi participa la conferința miniștrilor Educației din statele membre ale Parteneriatului Global pentru Educație, în cadrul căreia se va discuta despre acțiunile de răspuns la închiderea școlilor”, a adăugat Șarov.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md