23:47:00 16.04.2024
Stiri

Materazzi a recunoscut acum ce i-a spus lui Zidane în finala CM 2006! Vorbele care l-au făcut pe „Zizou” să-l lovească

Sport 04.05.2020 20:00 Vizualizări2482 Autor: Ziarul National
Materazzi a recunoscut acum ce i-a spus lui Zidane în finala CM 2006! Vorbele care l-au făcut pe „Zizou” să-l lovească


Finala Campionatului Mondialului din 2006 a produs un moment incredibil. Zidane l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi și a fost eliminat. La 14 ani distanță, italianul a dezvăluit ce i-a spus lui „Zizou” și a provocat reacția extrem de dură.

Căpitanul francezilor a fost eliminat și-n acest mod şi-a încheiat cariera de jucător. Era minutul 110 al ultimului act al turneului final. Italia a cucerit trofeul după loviturile de departajare, 5-3, amintește prosport.ro.

„Au existat contacte între noi în acea zonă a terenului. El a înscris golul Franței în prima repriză, iar antrenorul (n.red. – Marcello Lippi) mi-a spus că eu trebuie să-l marchez. După un prim duel între noi, mi-am prezentat scuzele, dar el a reacționat urât. După o a treia altercație, s-a retras și mi-a spus că îmi va da tricoul mai târziu. Eu i-am răspuns spunându-i că aș prefera-o mai mult pe sora lui, nu tricoul”, a spus Materazzi, într-un dialog avut pe Instagram și preluat de As.

Arbitrul finalei de atunci, Horacio Elizondo, povestea în 2018: „L-am văzut pe Materazzi pe jos, la 30-40 de metri. Am întrerupt jocul. Imediat mi-am întrebat asistenții ce s-a întâmplat. Ambii mi-au răspuns că n-au văzut absolut nimic. A intervenit însă arbitrul de rezervă, Luis Medina Cantalejo, care a țipat: Teribilă, teribilă lovitură a lui Zidane cu capul asupra lui Materazzi. Când o să vezi faza n-o să-ți vină să crezi!. Mi-a explicat scena într-un mod foarte intens, la final tot ce mai lipsea era să strige ole!”.

  • Finala a fost programată la data de 9 iulie 2006, pe Olympiastadion, la partidă fiind în tribune 69.000 de oameni. Franţa era antrenată de Raymond Domenech, iar Italia de Marcello Lippi.
  • Zinedine Zidane a deschis scorul în urma unui penalty, în minutul 7, iar Marco Materazzi a egalat. Au urmat prelungirile.
  • Momentul crucial al partidei a fost când Marco Materazzi l-a provocat pe Zidane, iar francezul l-a lovit cu capul în piept. Căpitanul francezilor a fost eliminat și-n acest mod şi-a încheiat cariera de jucător. Era minutul 110.
  • La loviturile de departajare, Pirlo, Materazzi, De Rossi şi Del Piero au înscris în poarta lui Barthez. Wiltord, Abidal şi Sagnol au marcat şi ei pentru Franţa, dar şutul lui Trezeguet a lovit bara. A urmat Grossi, cu lovitura decisivă şi Italia devenea, din nou, campioana lumii.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md