Coronavirus // Alte 127 de cazuri confirmate și un focar nou de infecție într-o instituție medicală

Irina Odobescu
04/05/2020

Luni au fost confirmate în laborator 127 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 696 de probe. Bilanțul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.248. Totodată, autoritățile anunță despre un nou focar de infectare în Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.  

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate în regiunea transnistreană - 42 de cazuri noi. La Chișinău au fost confirmate 39 de cazuri, Bălți – 10, Cahul – cinci, Dubăsari – patru, Edineț, Fălești și Ungheni – câte trei cazuri, Călărași, Comrat, Rezina și Strășeni – câte două cazuri, Anenii Noi, Căușeni, Ceadâr-Lunga, Criuleni Drochia, Florești, Râșcani, Sângerei, Șoldănești și Telenești – câte un caz.

Ministra a mai anunțat că a fost înregistrat un nou focar de infectare cu COVID-19 într-o instituție medicală. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, secția neurologie, unde au fost testați pozitiv 11 angajați. Această secție este cu profil non-Covid-19, iar activitatea acesteia nu va fi sistată, deoarece va fi schimbată echipa de lucrători medicali, a precizat ministra. Ea a punctat, de asemenea, că începând de mâine își reia activitatea Spitalul Raional Ștefan Vodă.

Precizăm că până în prezent, au decedat 132 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

 

Irina Odobescu
04/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii