‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPPDA solicită convocarea Parlamentului și audierea ministrului Agriculturii

PPDA solicită convocarea Parlamentului și audierea ministrului Agriculturii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul și vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a depus un demers privind convocarea de urgență a ședinței Parlamentului pentru audierea ministrului Agriculturii, în legătură cu seceta care s-a abătut în această perioadă a anului.

Potrivit Platformei DA, Ministerul Agriculturii ar trebui să prezinte un plan anticriză privind depășirea situației generate de calamitățile naturale. Decizia dată a fost luată de către membrii PPDA, care au avut ieri o întrevedere cu peste 50 de fermieri.

„Din păcate, precipitațiile abundente, căzute neuniform, nu mai pot salva  grâul și orzul de toamnă, influențând prea puțin situația actuală. De la Bălți până la sud agricultorii recultivă câmpurile cu grâu sau, în cel mai bun caz, așteaptă o recoltă suficientă exclusiv pentru a acoperi plata pe arendă. Mulți agricultori nu vor dispune de cantitățile necesare nici pentru semănatul de toamnă. Fermierii spun că se află în pragul unei catastrofe economice și insistă asupra introducerii stării de urgență în agricultură, ceea ce ar crea premise obiective pentru restructurarea datoriilor. Totodată, există riscul real al creșterii prețului la pâine”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

Precizăm că, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a anunțat că, toate suprafețele agricole semănate cu culturi cerealiere de toamnă și primăvară vor fi inventariate, pentru a analiza gradul de afectare de secetă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›