Povestea lui Andrei Năstase despre gândacii de bucătărie și șobolani, din casa „Moldova”

Liderul Platformei DA susține că anul acesta este decisiv pentru cetățeni, care urmează să aleagă între a-și păstra „casa” și între a o părăsi. Andrei Năstase a venit cu o povestioară, pe pagina sa de Facebook, prin care spune că tot ce se întâmplă în țară ține doar de deciziile luate de către gospodarii acesteia.

Foto: UNIMEDIA

”Vă propun astăzi o povestioară. Vă îndemn, prin rândurile de mai jos, să fim foarte atenți la adevăr și să învățăm împreună să-l prețuim, indiferent cât de dur ar fi!”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook și a continuat cu o povestioară.

“Într-o casă de gospodari, care adăpostea o familie numeroasă și fericită, au apărut la un moment dat gândaci de bucătărie. La început nu li s-au dat foarte mare atenție. Apăreau din când în când. Câte unul, poate doi. Timpul a trecut, iar în șopronul din curte copiii au văzut, într-o seară călduroasă de vară, un șobolan urât.

Prinși cu alte și alte probleme legate de viața de zi cu zi, gospodarii s-au gândit că este doar unul…poate doi și nu i-au băgat în seamă, deși copiilor le era infinită teamă și scârbă de urâciunea ființei cu coadă lungă care se târa în fiecare seară prin curtea casei.

Timpul a trecut, iar gospodarii povestioarei mele, neatenți la ceea ce se întâmpla de fapt sub șopron și în toate dedesubturile bucătăriei, și-au dat seama, la un moment dat, de grozăvie! Șobolanii și gândacii de bucătărie puseseră deja stăpânire pe întreg teritoriul. Erau mulți, foarte mulți…nu unul, nu doar doi!

În bucătărie deja începuse să miroase foarte urât, iar șopronul, ros în fiecare zi de turma de șobolani care s-au înmulțit profitând de neatenția gospodarilor, aproape că se năruise peste cei mai mici și mai tineri care, scârbiți de astfel de creaturi ciudate, au decis să nu-și mai petreacă timp în curtea casei părintești, s-au mutat în alte case și în alte curți, departe de scârboșii gândaci și de urâții șobolani.

Abia după ce curțile li se goliseră de copii, gospodarii și-au dau seama că întreaga lor casă fusese invadată de dăunători, iar viața lor se schimbase dramatic, în doar câțiva ani, timp în care nu fuseseră atenți la semnale, la gândaci și la șobolani.

Și oamenii, privind cu tristețe casa, șopronul, bucătăria și curtea lor goală de copii, au înțeles că trebuie să facă o alegere! Să-și părăsească casele demult construite de bunicii și părinții lor și să le lase pradă gândacilor și sobolanilor care erau din ce în ce mai mulți, mai obraznici și mai periculoși?

Sau să-i stârpească până la ultimul și să-și salveze casele, să-și recapete viețile și să-și umple din nou curțile chemându-i pe cei mai tineri înapoi, din locurile unde plecaseră din cauza dăunătorilor gândaci și șobolani?”, a scris liderul Platformei DA, în postarea sa.

„Gospodarii despre care vă vorbesc suntem noi! Casa ne este Moldova, iar gândacii și șobolanii acestei povestioare, corupții, hoții, populiștii, toți, fără excepție, aici, în Republica Moldova, au nume și chip.

Vă îndemn pe toți să decidem în acest an ce avem de gând să facem! Pentru că dacă nu decidem acum să salvăm ceea ce ne aparține de drept, peste foarte puțin timp gândacii și șobolanii vor fi din ce în ce mai mulți, iar noi, ceilalți, din ce în ce mai puțini și neajutorați și nu vom mai putea scăpa de ei niciodată. Oameni buni, vă rog să nu vă părăsiți casele! Stârpiți gândacii și șobolanii prin decizia voastră! Dragi gospodari, doar așa, în toate curțile noastre, se vor întoarce cei tineri, alungați de aceste creaturi dăunătoare”, a încheiat Andrei Năstase.

În toamnă vor avea loc alegerile prezidențiale în Republica Moldova. Andrei Năstase este candidatul desemnat pentru funcția de șef de stat de către formațiunea pe care o conduce.


Pub