(video) Fostul șef al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a fost prins beat criță la volan

Fostul director al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a fost prins noaptea trecută băut la volan, în timp ce conducea haotic pe o stradă din capitală. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Diana Fetco.

Foto: Captură video/Telegraph.md

„În timpul asigurării securității circulației rutiere, în jurul orei 2 noaptea, polițiștii au observat o mașină marca BMW care se deplasa haotic pe o stradă din Chișinău. Fiind stopată, oamenii legii au simțit miros de alcool de la conducătorul auto”, a declarat Diana Fetco.

Șoferul auto s-a dovedit a fi ex-directorul Serviciului Vamal, Tudor Balițchi.

Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul Dragger-ul la concentrația de alcool în aerul expirat, în schimb a mers la Dispensarul Republican de Narcologie, unde, la fel, a refuzat sa se preleveze probe biologice.

Ulterior, șoferului i-au interzis să urce la volanul automobilului, iar unitatea de transport a fost dusă la parcarea specială. Pe acest caz sunt desfășurate toate măsurile de documentare.

Diana Fetco a precizat că refuzul unei persoane de a fi testată alcoolscopic servește temei de inițiere a unui procesul penal.

Menționăm că Tudor Balițchi a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal în anul 2009 la propunerea prim-ministrului Vlad Filat. Anterior, acesta a activat în cadrul companiei „IPTEH” și la Agenţia pentru Proprietate Intelectuală. Tudor Balițchi a fost administratorul afacerilor lui Vlad Filat înainte de a deveni premier.

Balițchi și-a dat demisia din postul de director al Serviciului Vamal în luna ianuarie, 2016, la câteva luni după arestul lui Vlad Filat.


Pub