Aeroportul din Viena efectuează contra cost teste de COVID-19 pentru pasagerii ce doresc să evite carantina

Foto: Republica.ro

Aeroportul din Viena va efectua, începând de luni, teste pentru coronavirus, în schimbul unei taxe de 190 de euro, pasagerilor care doresc să evite carantina de 14 zile obligatorie în cazul persoanelor care intră în Austria.

Pasagerii care sosesc pe aeroportul din Viena dintr-o călătorie internaţională trebuie să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile, care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, altfel trebuie să intre în carantină, scrie agerpres.ro.

Dar începând de luni, aceşti pasageri pot fi supuşi unui test biologic molecular la sosirea pe aeroport şi vor primi rezultatul în două-trei ore. „Călătoriile aeriene, indiferent că sunt de afaceri ori din raţiuni urgente… vor deveni astfel mai sigure şi mai uşoare”, explică aeroportul din Viena în anunţul său. Testul care costă 190 de euro va fi disponibil pe acest aeroport şi pentru pasagerii care părăsesc Viena.

Austria are confirmate până în prezent 15 526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 598 de decese, dar în ultimele două săptămâni numărul zilnic de cazuri noi s-a menţinut constant sub 100. Estimând că epidemia este astfel sub control, guvernul austriac a iniţiat o relaxare progresivă a restricţiilor instituite pentru a frâna răspândirea virusului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente