(foto, video) Viața unui sportiv din carantină. Ion Marcu: „Nu m-am gândit niciodată că mă voi apropia de gastronomie”

iPiccy-collage
Foto: Instagram/marcu.1/

Criza generată de COVID-19 a luat prin surprindere toate activitățile zilnice ale multora dintre noi. Din cauza carantinei, chiar și sportivii trebuie să se adapteze la noile condiții și să găsească soluții optime pentru a-și putea continua antrenamentele chiar și acasă. În acest articol veți afla cum face față noilor încercări luptătorul moldovean Ion Marcu, care a devenit campion european la vârsta de 14 ani.

Tânărul sportiv ne povestește că în această perioadă duce dorul cel mai mult colegilor, antrenamentelor și competițiilor, iar o adevărată provocare pentru el este însuși faptul că trebuie să stăm în casă: „Îmi este foarte dor de saltea, de competiții, de colegi, iar faptul că trebuie să stăm închiși în casă este cel mai greu pentru mine”.

Regimul zilnic de antrenamente

Ion relatează că se străduiește să-și mențină în fiecare zi regimul său de antrenamente. „Mă trezesc în fiecare dimineață la 8.0 și fac gimnastică, iar ziua mă odihnesc, citesc, îmi fac temele și seara, la 17.00, mă antrenez din nou.”

Galerie personală

Din spusele sportivului, tipul antrenamentelor diferă de cele obișnuite, fiindcă acum face doar pregătire fizică, dar în același timp încearcă să lucreze intensiv la fiecare antrenament pentru a reveni la o formă optimă până la începutul noului an școlar, atunci când au loc cele mai multe competiții.

În această perioadă dificilă, este foarte important a avea pe cineva alături, cineva care să te susțină în permanență și să te încurajeze în tot ceea ce faci. Pentru tânărul luptător, această persoană este sora mai mare care, după spusele sale, îl însoțește la antrenamente atât dimineața cât și seara. „Sora mea mai mare mă însoțește cât de des posibil la antrenamente, dimineața și seara, e bine când și membrii familiei sunt pentru un mod sănătos de viață. Familia mea îmi cunoaște situația, mă motivează, uneori chiar mă îndeamnă să mă antrenez când eu le spun că sunt prea obosit.”

https://www.youtube.com/watch?v=zVYMd-f-x_I

# Pasiuni noi

Mulți dintre noi încearcă și chiar găsesc aspectele pozitive a timpului petrecut în izolare, iar datorită faptului că acesta are acum o semnificație mai abstractă, putem dedica o mai mare parte din el pasiunilor noastre sau chiar să descoperim și ocupații noi care să ne aducă fericire.

Galerie personală

„În această perioadă am început a citi mai mult; dacă înainte nu prea o făceam, acum am înțeles cât de important este să citești, așa ne putem dezvolta din toate aspectele. Un moment interesant este faptul că atât timp cât stau acasă am început să pregătesc foarte des mâncare și chiar mi-a plăcut, nu m-am gândit că mă voi apropia de gastronomie, dar totuși, cred ca este ceva util și care îmi va fi de folos și în viitor”, povestește Ion Marcu.

# Post-carantină

Sportivul menționează că după ce va ieși din carantină își va reîncepe rutina obișnuită. „Va trebui să mă pregătesc de noile competiții și bineînțeles aștept startul celui mai important campionat al Republicii Moldova la lupte libere, iar apoi campionatul european și ulterior cel mondial.”

Galerie Personală

Pe final, Ion Marcu a confesat că succesul îl poți obține prin credința în Dumnezeu, el fiind cel mai de încredere prieten în drumul pe care alegi să-l parcurgi în viață. „Eu cred că Dumnezeu este cea mai bună motivație și cel mai de încredere prieten pe care te poți baza.”

Îl puteți urmări pe Ion Marcu pe rețeaua de socializare Instagram: @marcu.1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente