Mesajul Ambasadei SUA cu ocazia Zilei Libertății Presei: O democrație de succes necesită un public informat

Cornelia Cozonac
03/05/2020
CIJM

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Ambasada SUA și-a exprimat recunoștință față de bărbații și femeile, care se angajează zilnic în meseria dificilă, dar și inspirată, de informare a oamenilor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Faceboo, Ambasada SUA menționează: „În timpul acestei pandemii, această muncă a devenit și mai dificilă, iar mulți jurnaliști riscă cu propria siguranță pentru a ne aduce informații din primă sursă, care ne poate ajuta pe toți ceilalți. Sperăm că și autoritățile din Moldova apreciază activitatea jurnaliștilor și oferă reporterilor acces liber la informația de interes public. Ambasada noastră este mândră că susține libertatea presei și activitatea organizațiilor media independente din Moldova. O democrație de succes necesită un public informat”

.

Din 1993, la 3 mai,  în fiecare an, este sărbătorită Ziua Mondială a Libertății Presei, zi în care sunt marcate principiile fundamentale ale libertății presei și este adus un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

Cornelia Cozonac
03/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii