„Asfaltul” din panouri solare care îți alimentează toată casa cu energie electrică

O nouă implementare a conceptului de panouri solare face minuni, prin salvarea mediului înconjurător din două părți. Utilizează PET-uri de plastic reciclate în producție și generează energie electrică pentru o casă întreagă, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Un nou produs revoluționar încearcă să faciliteze și mai mult adopția de panouri solare la scară largă. Platio Solar este o companie cu sediul în Budapesta, iar soluția găsită de cercetătorii săi implică instalarea de panouri din plastic reciclat în locul pavajului din curte sau din fața garajului.

Conform specificațiilor producătorului, o suprafață de 20 de metri pătrați de panouri instalate este suficientă pentru a-ți alimenta întreaga casă cu energie electrică. În plus, aceeași suprafață poate fi folosită pentru a încărca mașini electrice.

Noul produs a devenit deja foarte apreciat în anumite medii, datorită componentei de reciclare. Fiecare pavelă este realizată din cel puțin de 400 de sticle de plastic de tip PET (polyethylene terephthalate). Sub această formă se găsește cea mai mare parte a plasticului de pe mapamond.

Din momentul în care a fost instalat, acest produs intitulat Platio Solar Paver pare să fie mai rezistent pe termen lung decât cimentul. Nu alunecă și nu necesită niciun fel de mentenanță. Dacă nu era evident, partea de instalare este de asemenea mai simplă, pentru că nu implică să te urci pe casă. În plus, față de acele panouri de pe acoperiș, care pot zbura în cazul unei furtuni puternice, acest risc nu există la noile panouri.

Este important de reținut că noul sistem nu este limitat doar la pavajul din fața casei, ci funcționează la fel de bine în curte sau la balcon. Aceasta din urmă este o soluție dedicată în special celor care locuiesc în apartament. Dacă ai o afinitate pentru contraste și asortări cromatice, te vei bucura să afli că Platio Solar poate fi cumpărat într-o varietate semnificativă de culori și nuanțe.


Pub