Medicii veniți din România la Spitalul Raional Cahul, ajutați de paramedicii SMURD din cadrul IGSU să transporte pacienții în stare gravă la Chișinău

Începând cu 1 mai, șapte medici și doi paramedici SMURD de la Bihor și Tîrgu Mureș, România activează în spitalul raional Cahul, pentru a susține și ajuta sistemul medical din Republica Moldova.

Foto: dse.md

Specialiștii pot beneficia de asistența paramedicilor SMURD din cadrul IGSU din Republica Moldova, dar și de autospeciala C1 din dotarea salvatorilor și pompierilor, pentru transportarea persoanelor de la Cahul la alte instituții medicale din capitală, în caz de necesitate pentru situații grave.

Activitatea medicilor și paramedicilor SMURD din România are loc în secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul, iar la necesitate, aceștia vor putea gestiona ambulanța de tip C1 din cadrul Direcției Regionale Situației Excepționale Cahul, pentru transportarea urgentă a pacienților.

Paramedicii SMURD din cadrul DRSE Cahul vor interveni la misiuni primare alături de colegii români, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor aflați în dificultate.

Misiunea medicilor și paramedicilor SMURD din România alături de colegii din Republica Moldova va dura două săptămâni.

La 27 aprilie 2020, rteședintele României a anunțat că echipa de medici și asistenți medicali români, constituită tot pe bază voluntară, se va deplasa în Republica Moldova, urmând să lucreze în unitățile medicale implicate în combaterea pandemiei, în beneficiul direct al cetățenilor moldoveni.

La 30 aprilie, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a avut loc ceremonia de prezentare a celor 42 de medici și asistenți medicali, veniți în Moldova pentru a efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale de la noi, în contextul pandemiei de Covid-19.


Pub