O parte dintre angajații Spitalului Raional Soroca, trimiși în concediu de șomaj tehnic. „Am fost pe prima linie, iar acum, când merge totul spre bine, noi nu mai trebuim”

Mai mulți angajați ai Spitalului Raional Soroca au fost trimiși în concediu de șomaj tehnic, ceea ce i-a revoltat pe lucrătorii medicali, care spun că atunci când a fost nevoie, ei au muncit în prima linie, iar acum sunt obligați să stea acasă și vor primi salarii mai mici, relatează Observatorul de Nord.

Foto: canal2.md

Angajații trimiși în concediu de șomaj tehnic vor primi doar două treimi din salariu, ceea ce i-a revoltat pe majoritatea dintre ei. „De ce anumite secții, pe timp de pandemie, am fost trimise din cont propriu de pe data 29 aprilie până la 10 mai? Cu toate că noi am fost pe prima linie, dar acum când la Soroca parcă merge totul spre bine, noi nu mai trebuim la nimeni. Nouă nu ni s-a explicat nimic, am primit ordin să scriem din cont propriu pe această perioadă. La noi toată secția nu este de acord cu așa decizie, lucrătorii s-au revoltat că n-a venit nimeni să ne explice. Să știți că chiar ne este obijduitor la tot colectivul, suntem unica secție care n-am fost infectată cu Covid-19 și ne mândrim cu aceasta, dar ne-am dus la serviciu în care secție ne-au trimis, niciodată nu am zis nu și la urmă ne-am ales cu concediu din cont propriu”, a declarat pentru sursa citată Angela Grușcian, asistentă medicală în Secția Pediatrie.

Pe de altă parte, șefa Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac, a declarat că „cererile din cont propriu, depuse la Secția de cadre, nu sunt luate în calcul. „Toți angajații neantrenați în procesul actual până la deschiderea secțiilor de profil în perioada 29.04-10.05.2020 sunt în concediu de șomaj tehnic, inclusiv și Secția de Fizioterapie. Pe perioada dată angajații vor fi remunerați, conform prevederilor CM, adică cu 2/3 din salariu”, a precizat aceasta.


Pub