(video) Momentul în care doi necunoscuți pătrund în curtea unui locuitor din sudul țării și dau foc la casă

Doi necunoscuți au pătruns în gospodăria unui locuitor din satul Filipeni, raionul Leova, au spart geamul casei și au aruncat în interior material ușor inflamabil, incendiind locuința. Infracțiunea a avut loc în noaptea zilei de 29 aprilie, în jurul orei 02.50, a menționat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă a Inpectoratului de Poliție Leova, Cristina Ciobanu.

În imaginile video, filmate de o cameră de supraveghere din curte, se observă doi indivizi, care s-au mascat, pentru a nu fi recunoscuți, au incendiat casa și au părăsit locul faptei.

Grupul operativ de urmărire penală a stabilit că în acea noapte, persoane neidentificate au pătruns în gospodăria unei persoane în vârstă de 72 ani. Ulterior au deteriorat geamul casei și au aruncat în interior material ușor inflamabil, incendiind locuința.

În urma incendiului au fost deteriorate patru odăi și holul casei, inclusiv bunurile care se aflau în interior. Paguba pricinuită și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal în temeiul bănuielii de comitere a infracțiunii prevăzută la art. 197 alin. 2 lit. a. Cod Penal: Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii mari, săvârşite prin incendiere, explozie sau printr-o altă modalitate periculoasă.

Persoanele declarate de instanță vinovate în baza acestui articol se pedepsesc cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani.

Articolul 197 din Codul Penal al RM / Sursa:legis.md


Pub