Promoția 2020 de la USM a lansat o petiție prin care cere anularea examenelor de stat

305163

În contextul instituirii stării de urgență în Republica Moldova până pe 15 mai 2020, cu posibilitatea unei eventuale prelungiri, rămâne incertă situația pentru absolvenții facultăților din promoția anului 2020. Luând în considerare acest lucru, studenții absolvenți ai Universității de Stat din Moldova au lansat o petiție prin care cer anularea examenelor de stat.

„În situația fără precedent creată la nivel mondial, conducerea unor state precum Olanda și Franța au anulat examenele precum cel de bacalaureat, iar validarea diplomei urmează a fi făcută pe baza notelor obținute în timpul anului. Totodată, în contextul autonomiei decizionale a universităților din Republica Moldova, fiecare universitate urmează să decidă asupra obligativității susținerii examenelor de stat, cu care se soldează ciclul I licența. În această ordine de idei, doar puține universități din Moldova mai păstrează obligativitatea susținerii acestor examene, iar pe plan mondial în învățământul universitar această practică este și mai rar întâlnită.

Astfel, studenții absolvenți solicită respectuos, întru evitarea incertitudinilor, a riscurilor asociate cu acest examen care determină într-o mare măsură nota de absolvire finală, urmarea exemplului statelor europene și, în mod excepțional, anularea examenelor de stat în acest an, cu validarea diplomei pe baza tezei de licență și a mediei obținute pe parcursul anilor de studii”, se arată în textul semnat de studenți.

Petiția poate fi semnată AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente