(video) Peste cât timp CSE ar putea scoate unele restricții

La mijlocul lunii mai, cel mai probabil, va fi următoarea etapă de scoatere a unor restricții impuse de autorități. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

„Nimeni să nu se relaxeze, pentru că pandemia poate reveni în orice moment. Restricțiile vor fi scoase în etape. Următoarea etapă, vedem dacă putem scoate careva restricții săptămâna viitoare, pentru că în fiecare zi îmi vin mesaje cu piețele agricole, cu produse nealimentare, vin mesaje referitor la alte activități. Cel mai probabil următoarea etapă de scoatere a restricțiilor va fi pe data de 15 mai, atunci când se finalizează starea de urgență. Dacă vom putea face unii pași mai înainte vom veni cu unele mesaje”, a declarat șeful statului, în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

Începând cu ziua de luni, 27 aprlie, au fost permisă ieșirea în parcuri, plimbarea la aer liber, cu asigurarea respectării distanței sociale și în grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Totodată au fost reluate activitățile de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri, prin unitățile comerciale specializate, cu excepția celor amplasate în centre comerciale și piețe (inclusiv piețe auto).


Pub