(video) Exclusiv: Caracteristicile maşinilor blindate ale Armatei Naţionale, văzute patrulând prin ţară şi în capitală

În ultimele zile ale lunii martie din acest an, autorităţile au decis să implice şi Armata Naţională pentru ca militarii să patruleze locuri publice şi/sau să formeze posturi de control la intrarea în localităţile pentru care s-au declarat restricţii şi carantină.

Foto: army.md

Reprezentanţii forţelor armate au ajuns să fie subordonați poliţiei şi să ofere MAI-ului tot suportul necesar, iar pentru o demonstraţie a prezenţei au scos chiar în prima zi într-un regim de probă mai multe autovehicule blindate cu mitraliere pe acoperiş, fapt care a atras atenţia întregii societăţi. Însă, pentru că s-a format un val de speculaţii şi temeri, s-a decis demontarea armelor deja a doua zi.

Ministrul Apărării a declarat atunci că această măsură are scopul de a sensibiliza și responsabiliza cetățenii, de a spori gradul de securitate, precum și de a informa oamenii despre măsurile stabilite de autorități, prin difuzarea mesajelor audio cu privire la pericolele Coronavirusului. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub